Mentálhigiénia jelentősége

Mentálhigiénia, lány lufival

Sokáig a társadalomban a lélek művelése nem kapta meg a kellő jelentőséget. Aztán jött egy covid, a válsághelyzet rengeteg lelki problémát a felszínre hozott, és hirtelen beindult a pszichológia fontossága.

Szomorú látni, hogy bizonyos korosztályok vagy embertípusok úgy állnak hozzá a lélekhez, mintha az nem lenne annyira fontos terület. Mintha csak a kézzel fogható dolgok lennének az életben fontosak, a lélek pedig valami láthatatlan, homályos részünk, így nem igényel különösebb törődést. Óriási hazugság ez, és ennek köszönhetően rengetegen élnek öncsalásban. Hiszen amennyit fektet egy ember a saját lelkébe, amennyi törődést ad saját magának, az meglátszik az egész személyiségén, és meghatározza a kisugárzását.

Meghatározza azt is, mennyire lesz kellemes ember, mennyire lesz élvezhető a társasága, és mennyire lesz kiábrándító vagy kellemetlen. Végső soron tehát a következménye a lélekkel való bánásmódnak eléggé meghatározhatja a kapcsolatokat, és mindent. A lélekkel mindenképp érdemes törődni, és nem a szőnyeg alá söpörni, mintha valami jelentéktelen terület lenne, amivel luxus foglalkozni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük