A műanyag ablak beépítése

műanyag ablak redőnnyel

A műanyag ablak beépítése elsősorban attól függ, hova szeretnénk. Például, fontos szempont, hogy panellakásba, vagy új építésű otthonba tervezzük. Fontos, hogy ablakcseréről van szó, vagy tiszta új falnyílásról. Műanyag ablakot panellakásba építeni azért is más, mert első feladat lesz a régi ablakok lebontása.

Ennek lesznek hulladékai, melyeket el kell takarítani, valamint óvni tőle a környezetet, a berendezési tárgyakat. Ezután következik a műanyag ablak pontos beépítéséhez az ablakkeret pontos beállítása, majd vízmértékkel ellenőrizni a vízszintes és a függőleges beállítást. Ezután tokrögzítő csavarral kell rögzíteni az ablakkeretet, és a rést purhabbal körbe fújni. Ennek itt elsősorban a műanyag ablak szigetelése a fő szerepe.

Majd jöhet a szárnyak felszerelése a műanyag ablakok kereteire, és az ablakok takarólécezése. Ezután már csak a kiegészítők felhelyezése van hátra. Amikor viszont nem panellakásokba kell beépíteni a műanyag ablakot, akkor a fő különbséget az fogja adni, hogy nem kell takarólécet használni, mivel a téglaépítés lakásoknál a fal egyenetlensége ezt nem is teszi lehetővé.

Valamint, ilyen lakásokban a kiegészítőket, tehát a redőnyöket és a szúnyoghálókat legtöbbször csak az ablak beépítése utáni néhány napban lehetséges, de van ez alól is kivétel. Például, vakolható redőnyszerkezet esetében a beépítés az ablakkerettel egyszerre történik. További részletekért és a minőségi beépítésért nézzen körül a daidalos.hu oldalán!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük