Kíméletes és biztonságos terménytároló eszközök, kiegészítők

zöldségek, terménytároló

A terménytároló szerkezetek legfontosabb elemei a silók, amikbe lisztek, darált gabonák vagy más termények kerülnek. Az egyes silók kialakításakor fontos figyelembe venni a helyszíni adottságokat, valamint a tárolóegységek kapacitását – legyen szó akár kis-, akár nagygazdaságról. Az UV- és kopásálló anyagok pedig elengedhetetlen feltételei a tökéletes silóknak.

Fontos továbbá, hogy a klasszikus terménytároló lehetőségeken túl tisztában legyünk azokkal a kiegészítő eszközökkel is, amik még kíméletesebb és biztonságosabb védelmet adhatnak értékeinknek.

A legmodernebb terménytárolók különleges extra kiegészítőkkel felszereltek. Ilyenek a különböző hőmérséklet ellenőrző rendszerek, amik a tárolt termény hőmérsékletét vizsgálják. Ezen túl pedig a silón belüli por és nedvesség fokozatát is képesek ellenőrizni. Az automata hőmérséklet ellenőrző rendszerek szinte semmilyen karbantartási munkát nem igényelnek. Hordozhatóak és elektronikus kapcsolaton keresztül jelenítik meg az ellenőrizni kívánt értékeket.

A szellőztető padozat és rácsos szerkezetű rédlerpálya szintén hasznos kiegészítői lehetnek egy tökéletes terménytárolónak. A hűtő- és fűtőrendszerek pedig valószínűleg olyan garanciát biztosítanak egy terménytároló biztonságához, amiről nagyapáink még csak álmodni sem mertek néhány évtizeddel ezelőtt. Az állandó innovációnak köszönhetően a tárolási lehetőségek folyamatosan bővülnek, ezért érdemes figyelemmel követni a szakmai kiállításokat, folyóiratokat, fórumokat is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük