Tévhiedelmek lerombolása a műanyag ablak kapcsán

Tévhiedelmek lerombolása a műanyag ablak kapcsán

A műanyag ablak manapság széles körben elterjedt népszerűsége miatt egyben számos mítosz is kering róla, amelyek viszont nem mindig tükrözik a valóságot. Vessünk egy pillantást néhány ilyen tévhitre, és próbáljuk meg kideríteni az igazságot azok számára, akik még mindig kételkednek az műanyag ablakok előnyeivel kapcsolatban.

Számos ember abban a tudatban él, hogy ezek a gyártmányok rendszeres karbantartást igényelnek. A valóság viszont az, hogy ez messze áll az igazságtól, hiszen nem igényelnek lakkozást és átfestést, mint a fából készült darabok. Emellett pedig nem csak, hogy kevés karbantartást igényelnek, hanem egyszerűen mosással tisztíthatók.

Van, aki szerint a műanyag ablak drágább, mint a fa vagy az alumínium nyílászárók. A csúcskategóriás gyártmányok miatt kezdetben drágának tűnhetnek, de mivel a műanyag élettartama hosszabb, ezért általában olcsóbbak és hosszú távon költséghatékonyabbak.

Azt is szeretnénk megcáfolni, hogy nagyon könnyen és hamar kifakulnak vagy elszíneződnek. A műanyag ablakot úgy gyártják, hogy ellenálljon a szélsőséges időjárási viszonyoknak, így nem fakul ki és nem sárgul el.

Erre mondhatja valaki, hogy ez mind szép és jó, de a mostani modern környezetvédelem elvárások szerint ezek a gyártmányok nem környezetbarátak. Érdekes módon éppen az ellenkezője igaz, hiszen a jó minőségű műanyag többszörösen újrahasznosítható, így könnyen használható hosszú ideig. Ráadásul nem tűzveszélyesek és nem gyúlékonyak.

Végül pedig vannak, akik szerint, a műanyag ablak megjelenése nem annyira vonzó és zavaró, hogy csak fehér színben kapható. Pedig a valóság már az, hogy sokféle színben, stílusban és kivitelben kaphatóak, hogy tökéletesen illeszkedjenek otthona vagy irodája stílusához, dekorációjához.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.