Mit kapható a Mannatural Ételmanufaktúrától?

Mit kapható a Mannatural Ételmanufaktúrától?

Nőként: szépséget és harmóniát

A sok gyümölcs fogyasztása egyértelműen sok kedvező élettani hatással jár együtt. A szervezetednek szüksége van hidratálásra, a vízhiányt azonban nem csak ivással lehet pótolni.

A nagy mennyiségű gyümölcs- és zöldségfogyasztás természetesen biztosítja a szervezetednek a hidratáltságot, emellett változatos, sokszínű és nem utolsó sorban finom. Fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de hosszú ideig fenntartani az elhatározást csak akkor lehetséges, ha élvezed, ha szereted, amit eszel. Az ételek elkészítése során sok kifejezetten zsírégető gyümölcsöt is használunk, például ribizlit, görögdinnyét, nektarint, sárgabarackot és cseresznyét.

Az egyes gyümölcsök különbözőképpen hatnak a szervezetedre. A málna jó a narancsbőr ellen, a dinnye energetikailag is tisztít, de arról sem feledkezzünk meg, hogy a gyümölcssavak hatékonyan segítenek eltüntetni a kisebb ráncokat, finomabbá teszik a pórusokat és halványítják a pigmentfoltokat.

Ja és még valami. Nálunk lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatod az ízletes desszerteket, habokat, krémeket, hiszen minden csak zöldségből és gyümölcsből készül, cukor és egyéb édesítő szerek felhasználása nélkül.

 

Üzletemberként/asszonyként: sikert

Sikereink alapja a teljesítőképességünk mértéke, ami végigkísér az egész életen. Kezdődik az iskolában, folytatódik a munkában és a családban is. A teljesítőképességed központi irányítója az agyad. A teljesítményedet ez határozza meg leginkább. Az agy motorja számára a bevitt táplálék üzemanyagot jelent. Ha valami nem működik, érdemes itt is keresni az okokat:

Energiahiány: ha nem tudsz teljesíteni, akkor rossz az energiaegyensúlyod. Vagy nem viszel be eleget (pontosabban elég hasznosat), vagy nem megfelelő helyen használja fel a szervezeted.
Stressz: ha mérget eszel, mérges leszel és rossz helyre mennek az energiáid
Alvásproblémák: sokszor a rossz táplálkozás, emésztés, kiválasztó-méregtelenítő rendszer működési hibájának eredménye – az emberi szervezet éjszaka választ ki, ha sok a dolga, nem tud pihenni.
Depresszió: a félelem a magabiztosság hiánya, ez pedig a test természetellenes működésének következménye, diszharmónia a természettel.
Közös jellemzőjük, hogy alattomosan, csendben támadnak, és a hatásaik kézzel foghatóak a teljesítményre. Sajnos ezek nem egyszer jelennek meg, hanem egy folyamat részeként, sokszor összekapaszkodva, egymást erősítve. A megoldást csak nagyon tudatos viselkedéssel lehet létrehozni: táplálkozással, sporttal, alvással, pihenéssel.

 

Hogyan segíthet az éltető étel?

Több energia, tisztább érzékelő rendszer (érzékelés) és emiatt jobb döntésképesség, ez egy egyszerű képlet, amit az étel alapoz meg.
Neurológusok már 60 évvel ezelőtt is bebizonyították, hogy az agyi kapacitás a táplálkozás útján fejleszthető leginkább, hisz az alapvető zsírsavak, fehérjék minősége, meghatározza az észlelés, érzékelés és reakció gyorsaságát és pontosságát.
Sok sikeres üzletember hiszi, hogy hosszú távon és nyugodtan lehet a legjobban üzletet fejleszteni, de ahhoz hosszan és nyugodtan kell élni, vagyis egészségeset és méreganyagmenteset kell enni.

 

Diétázóként: ideális és tartós testsúlyt

Bajorkáposzta, fasírozott, milánói spagetti, mákos guba. Létezik olyan fogyókúra, ami ezt egyben tudja?
Igen.
A nyers-vegán étrend lényege, hogy az egyoldalú fogyókúra, a speciális étrend-kiegészítők (és vitaminok) helyett azt adja, ami a természetben is előfordul: zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat. Miért? Mert ezek önmagukban a megfelelő arányokban tartalmazzák a szükséges anyagokat. A természetben nincs kövér állat, mert a természetes ételekben nincs olyan, amitől elhíznának. Az általunk készített ételek azért fogyasztanak, mert hagyják, hogy a szervezeted végezze a dolgát, és egyben nem engedik, hogy blokkoló ételeket (méreganyagokat) vigyél be.
A nyersen bevitt ételeket a szervezeted könnyedén tudja átalakítani, mivel az ehhez szükséges enzimeket maguk az ételek tartalmazzák, nem kell azt a szervezetnek előállítani. A hőkezelt (sűlt, főtt) ételekben ez a készítés során elpusztul, eltűnik.
Ehetsz bátran, nem fogsz hízni, és az ízérzékelésed óriásit fejlődik majd, csupán hagyd, hogy a szervezeted beállítsa a súlyodat.

 

Emberként: boldog és hosszú életet

Az emberiség már nagyon régóta keresi az örök, – de legalábbis a hosszú – élet titkát. Tévedés azt hinni, hogy a XX. század nagy eredménye az, hogy az emberek sokáig élnek. A természetesen táplálkozók 2-3 ezer éve is 80-90 évig éltek.
De a két élet minősége között óriási a különbség. Az embereknek ma betegségekkel, szenvedéssel és boldogtalansággal teli hosszabb életben van részük, az életben tartó piruláknak köszönhetően. Devalóban ez lenne az élet célja, egy hosszabb szenvedés?
Ezzel a táplálkozással nemcsak sokáig élhetsz, de egészségesen és boldogabban is természetesen. Egy egyszerű képlet eredményeként: ha nem eszel mérget, nem leszel mérges. A civilizációs betegségek legnagyobb része a táplálkozásra vezethető vissza. Ennek a táplálkozásnak azonnali eredménye van, csak oda kell figyelni, de három hét után már az is észreveszi, aki nem akar odafigyelni, hogy energikusabb, elevenebb és nyugodtabb, mint korábban volt.
A természetes táplálkozás hosszabb távon sok betegség tüneteinek megszűnésében vagy enyhülésében bizonyított már.

 

Vegetáriánusoknak: igazi egészséget

A vegetarianizmus együtt jár a tudatosabb táplálkozással. Ez a tudatosság leggyakrabban az állati eredetű táplálék kerülését jelenti. Az éltető ételek nem tartalmaznak semmi állatit, de további előnyökkel is járnak egy hagyományos vegetáriánus táplálkozással szemben. Melyek ezek? Az éltető ételek változatossága igazi színt visz a „rántott sajt sült krumplival” típusú hétköznapokba, amivel sokan kénytelenek beérni. A gyümölcsök, zöldségek, magvak forma-, szín- és ízvilága önmagában is kedvező hatással van a saját vitalitásunkra.
Az éltető ételek emellett igazi energiabombát jelentenek, mert eredeti tartalmukban tartalmazzák a vitaminokat, enzimeket, vitalitást.
Ami a legfontosabb azonban, hogy a természetes vegán (nyers-vegán) étrend a legmagasabb szintű vegetáriánus táplálkozás, és az egyetlen egészséges is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.