Lelkibaj trend

Lelkibaj trend

Érdekes látni, hogy míg sokszor az idősebb korosztályokban elrejtették a mentális problémáikat az emberek, majd évtizedek múlva robbantak családokban a bombák, hogy mekkora lelki problémák húzódnak meg a felszín alatt, addig a legújabb generációkban majdhogynem divat valamilyen mentális problémával rendelkezni.

Ahogyan a közösségi médiában egyre több híresség fedi fel bipoláris zavarát, depresszióját, függőségeit és szenvedélybetegségeit, úgy az őket követő fiatalok is kezdik felvállalni, hogy problémásak. Mintha így kiáltanának figyelemért és szeretetért, hogy „hahó, baj van velem, szeressetek”. Bár ez is megérne egy misét, hogy miért kell ezeknek a fiataloknak ilyen módon felhívniuk magukra a figyelmet. Mintha már a magányosság, a szeretetéhség és a sok szorongás olyan mértékben uralkodna a fiatal lelkeken, hogy nem számít már kínosnak bemondani a mentális betegségeket vagy gondokat.

Mintha már nem lenne ennek akkora tétje, hiszen úgyis szenvednek belül a problémáik miatt egy olyan világban, ahol az idősebbek még máshogy szocializálódtak, ezért már nem értik meg őket olyan mértékben, mint kortársaik. Hiszen mi problémája lehet egy tinédzsernek, aki jóléti társadalomban nő fel, ott a technológiai fejlődés terméke a kezében és mindenhol, ahova csak megy? Talán pont az ebből származó elmagányosodás…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.