A műfű előnyei gyermekes családok számára

műfű udvaron

A műfűvel borított kert megadja a szülőknek is azt az érzetet, hogy gyermekeiket biztonságban tudhatják a kertben. Tiszta és higiénikus, valamint egészséges is.

A műfű kapcsán azért is nyugodhatnak meg a szülők, mert ma már szigorúan ellenőrzött típusokat lehet vásárolni, melyek nem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagokat. Se nem veszélyesek, se nem hullatják a szálaikat, és ami igazi előnynek számít a kisgyerekes családok köreiben, hogy a gyerekek nem tudják kitépni és lenyelni a fűszálakat. A minőségi műfűvel borított kert ezért valóban nagyobb nyugalmat tud garantálni a gyermekes családok számára. Ráadásul, ami életbevágóan fontos érv a műfű mellett az az, hogy a valódi fűvel szemben, nem vonzza a bogarakat, szúnyogokat, sőt, még a kullancsokat sem!

Mivel a kullancsokban levő vírusokra évről évre figyelmeztetik a lakosságot, és sajnos sok a kertben szerzett csípésről szóló történet, ezért nagyon fontos e téren is tudatosabbnak lenni szülőként is. A kisebb gyermekek még szólni sem tudnak, ha kullancs kerül beléjük, sokszor nem olyan egyszerű észrevenni sem. Viszont a műfüves kert igazi rovarmentes menedékhely a gyermekek szabadtéri játéka számára. Hogy fokozni lehessen a jót, a műfű pollenmentes is!

Nem kell félni az allergiától egy ilyen kertben, akkor sem, amikor beindul a szezon, virágozni kezd a fű, vagy amikor a valódi füvet fűnyíróval vágjuk, és olyankor száll a pollen a levegőben. Főleg azért sem, mert ezt a pázsitot nyírni sem kell, így végképp nem áll elő az említett helyzet. Ezenfelül a legtöbb még strapabíró is, kisállatok és a gyerekek okozta igénybevételnek való kitétel mellett is állják a sarat. Ha megfelelően lett a telepítése elvégezve, akkor akár évtizedekig tehetnek jószolgálatot a kertben. Ha minőségi termékeket szeretnénk vásárolni, a mufuplacc.hu oldala lesz a legjobb barátunk a témában!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük