A nagy viharban egy kis széldzseki?

széldzseki hegyen

Mit lehet tenni akkor, ha elkap minket a nagy zuhé és csak egy kis széldzseki van nálunk? Lényegében ez jóval több mint a semmi. Az utóbbi hetekben többször is voltak váratlan esők, nemrég pedig egy nagy vihar áztatta el Budapestet, fákat megtépázta, az utakat és az alagutakat megtöltötte vízzel.

Az emberek, akiket váratlanul ért a nagy vihar, azt mondták, hogy sok esetben menekülőre kellett, hogy fogják, be kellett húzódniuk plázákba, túlórázni kényszerültek, volt, aki rollerrel ment haza és akkora pocsolyákba hajtott be, hogy a jármű elmerült. Késések voltak a tömegközlekedési eszközökön.

Bár nem véd meg teljesen, de segíthet ilyenkor egy széldzseki. Sokan mondták, hogy átázott a kabátjuk is amire hazajutottak, de olyanok is voltak, akik nagyjából megmaradtak volna szárazon az ernyő alatt, ha a becsapó esőcseppeket felfogta volna valami. A széldzseki épp erre való, a váratlan esős helyzetekre és persze az átmeneti időszak okozta kellemetlenségekre.

A széldzsekik többnyire nem rendelkeznek béléssel, viszont a minőségi darabok már olyan külső rétegből készülnek, melyek teljesen vízhatlanok. A védelem, melyet a széldzsekik nyújtani képesek pont elegendő a túléléshez, a továbbhaladáshoz. Sokszor már szándékosan olyan kicsire hajtogatható méretben készítik el a gyártók ezeket a termékeket, hogy a tasakjukba téve őket kényelmesen elférnek bármely kistáskában, így ha előre gondolkodunk egy kicsit, akkor bebiztosíthatjuk magunkat  váratlan esőzésekre azáltal, hogy eldugunk egy dzsekit a táskánk mélyére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük