A parketta telepítésének a lépései

parketta, láda

Ez az egyik legkedveltebb padlóburkoló anyag, amely természetes megjelenést kölcsönöz az otthonnak. Lehelyezése azonban nem egyszerű feladat, és szakértelmet igényel.

  1. Alapfelkészítés

A parketta lehelyezése előtt fontos, hogy az aljzat megfelelően legyen előkészítve. Az aljzatnak sima, tiszta és száraznak kell lennie. A terméket nem szabad olyan helyre helyezni, ahol magas a páratartalom vagy ahol közvetlen napfény éri. Az aljzatnak stabilnak és tökéletesen sík felületnek kell lennie, hogy a termék tartós és egyenletes legyen.

  1. Kiválasztása

Ez egy szintén fontos lépés. A parketta anyagának megfelelőnek kell lennie az adott helyiség igényeinek és az aljzat tulajdonságainak. Anyagától függően a lehelyezési mód is eltérő lehet. A faanyagú erősebb, mint a lágyfa típus, de a lágyfa parketta puha és kellemes megjelenést kölcsönöz az otthonnak.

  1. Alátétszalag és ragasztó

A termék lehelyezésekor az alátétszalag az első réteg, amelyet az aljzatra kell helyezni. Az alátétszalag védelmet nyújt az aljzat és a termék között, és további hangszigetelést biztosít. Az alátétszalagot az aljzatra ragasztóanyaggal lehet rögzíteni.

  1. A termék rögzítése

A parketták rögzítése a ragasztó felhordásával történik. A ragasztó mennyisége a termék típusától függ. A ragasztó felhordása után a parkettalapokat szorosan egymáshoz kell illeszteni, hogy ne legyenek hézagok közöttük. A parkettalapokat nem szabad az aljzathoz ragasztani, hanem inkább az egymáshoz ragasztásra kell összpontosítani.

  1. Befejezése

Miután a parkettalapokat egyenletesen elhelyeztük, a következő lépés a vágás és a befejezés. A vágáshoz használjuk a megfelelő fűrészt vagy szerszámot, hogy a parkettát az adott helyre illeszthessük. Az illesztési pontokat csiszolni kell, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek egymásba.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük